19 Μαΐου 2011

Διονύσης Σαββ -ουρ- όπουλος


Ενθουσιάστηκα διαβάζοντας τις βαθυστόχαστες απόψεις του κυρίου Διονύση για τους μετανάστες της Αθήνας μας. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άτομα στο καλλιτεχνικό στερέωμα που με ηλεκτροσυγκόλληση παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους, δηλαδή στις θέσεις ανθρώπων που φαίνεται πως δεν έχουν φάει ικανή ποσότητα σκατού στη ζωή τους. Χαίρομαι και επανενθουσιάζομαι όταν καλλιτέχνες - επαναστάτες της εποχής τους (έτσι επετράπη να τους αποκαλούν) συνεχίζουν να επαναστατούν για το καλό της πόλης μας και έχουν τη νοημοσύνη και το κύρος βεβαίως να ξεχωρίζουν αυτούς που θέλουν το κακό της.

Μπορούμε τους μετανάστες και τοξικομανείς να τους αποκαλούμε χάριν συντομίας κουράδες ή σαβούρα. Οι κουράδες, λοιπόν, ας ξεκουμπιστούν σε όποιο νησάκι χρειάζεται βαστάζους, πουτάνες, οικοδόμους, γυαλιστές μήλων, φύλακες σκύλων και σε γενικές γραμμές όπου χρειάζονται εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα, έτσι ώστε ο νησιώτικος πληθυσμός να τους εκμεταλλευτεί ως πρέπει και να ζήσουν επιτέλους τα ελληνικά νησιά μας. Οι δε μόνιμοι κάτοικοι, οι λεγόμενοι νησιώτες - που παρεμπιπτόντως είναι όλοι επιστήμονες με 12 ντοκτορά ο καθείς στο βιογραφικό του άρα και υπεράνω- είναι ατρόμητοι με αποτέλεσμα να μη φοβούνται τη σαβούρα με τα συνεπακόλουθά της. Θα ζήσουν έτσι αρμονικά με τις "άλλες" πλευρές του νησιού τις οποίες θα επισκέπτονται με τα σχολεία μια φορά το μήνα και θα πετάνε μπανανόφλουδες και ποπκόρν για να δουν ποια κουράδα θα τα αρπάξει πιο γρήγορα. Θα είναι χρήσιμες αυτές οι επισκέψεις για να κατανοούν τα μικρά ελληνόπουλα φράσεις από την ελληνική αργκό, όπως η περιβόητη "ο,τι αρπάξει ο κώλος μας".

Οι τοξικομανείς μπορούν να μπουν σε μια ψαρόβαρκα το μωρό μου, και να σταλούν στη χαμένη Ατλαντίδα, στην οποία ουδεμία πρόσβαση έχουν οι έμποροι που τρομάζουν τον κύριο Διονύση. Βέβαια δεν ξέρουμε τι θα απογίνουν, καθότι κανένας δεν ξέρει που χάθηκε και αυτή η ρημάδα η Ατλαντίδα, αρκεί όμως που θα την εκμεταλλευτούν οι πρέζακες. Εκεί πηγαίνοντας θα είναι ευτυχισμένοι και πλήρεις αφού όλη μέρα θα βαρούν ενέσεις ο ένας στα μάτια του άλλου μέχρι να τους πέσουν οι βολβοί και τότε δια μαγείας θα αποτοξινωθούν και θα γυρίσουν σε παραδοσιακές συνήθειες- παιχνίδια όπως οι βόλοι* (εδώ βολβοί).

*έχουμε καταλάβει ότι έχω φάει ένα σκάλωμα με τους βόλους τον τελευταίο καιρό?

Γλυτώσαμε έτσι από τις κουράδες. Στην Αθήνα θα μείνουν ευτυχώς όλοι οι κάτω των 25 θεάρεστοι καραντόπιοι Αθηναίοι, πίστεψέ το είναι αμέτρητοι οι γηγενείς, που φρόντιζαν ανέκαθεν κάθε γωνίτσα της πόλης και αναγκάστηκαν για καμιά 100σταριά χρόνια να τη γράψουν στα αμελέτητά τους εις ένδειξιν διαμαρτυρίας στους ξένους. Με τα μούτρα και τα νάζια όμως, είδες τι κατάφεραν; Νιάτο και χαρά στο κέντρο της πόλης μας.. Αφού περνούν τα 25 θα παίρνουν πόδι και αυτοί με τη σειρά τους προς τα σπα-λατομεία για χαλάρωση εφ' όρου ζωής και έτσι η πόλη μας θα σφύζει από μπρίο και καρναβάλια.

Μ' αρέσει πολύ η άνωθεν προοπτική, ειδικά όσο σκέφτομαι ότι ως κατακάθια θα έβλεπαν τη μητέρα μου και τα αδέρφια της, που είναι παιδιά μεταναστών μιας εποχής πιο δύσκολης από τη δική μας και σε μια χώρα τότε πιο αφιλόξενη από τη δική μας.

Γεροξεκούτη Σαββόπουλε, δικαιώνομαι που ποτέ δε συμπάθησα τη μάπα σου. Ούτε οι μουσικές σου με ξετρέλαναν ποτέ. Άι σιχτίρ.







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dikio exei! thanatos se olous tous metanastes mauroi prezakides poustides ntalikerides koutsous stravous anomalous podilates amarxikous mpetatsides pagotatzides kai loipous axristous teleutaious giftous! ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ!!!! Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

dikio exei! thanatos se olous tous metanastes mauroi prezakides poustides ntalikerides koutsous stravous anomalous podilates amarxikous mpetatsides pagotatzides kai loipous axristous teleutaious giftous! ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ!!!! Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΗ!